Varför ugc?

User-generated-content ses ofta som mer autentiskt och trovärdigt än content producerat av varumärken. Att anlita en UGC-kreatör hjälper ett varumärke att dra nytta av denna autenticitet och skapa innehåll som engagerar sin publik. En UGC-kreatör kommer även med nya och fräscha ideér och ett nytt perspektiv till marknadsföringsstrategin.
Vårt främsta mål och fokus är att engagera din publik i ditt varumärke och dina produkter/tjänster.

  • 84% av konsumenterna har större benägenhet att handla av ett företag som använder sig av faktiska konsumenter i sina annonser. 
  • 90% av konsumenterna säger att autenticitet är viktigt när de väljer vilka företag de vill stödja.
  • Kunder är 9,8 gånger mer benägna att köpa en produkt vars annons är skapad som UGC.

Content skapat av användare för användare helt enkelt. 

börja redan idag

FAQs

UGC – User generated content betyder att en användare skapar videos, foton, memes eller skriver recensioner etc åt ett företag. 

Genom att använda User-Generated Content kan du verkligen skapa en starkare koppling mellan ditt varumärke och din målgrupp. Det är ett fantastiskt sätt att spara pengar på innehållsproduktion samtidigt som du sprider en positiv känsla om ditt varumärke och övertygar potentiella kunder att välja dig. UGC är verkligen kraftfullt och kan ge en helt ny dimension till din marknadsföring.

En UGC-kreatör är oftast en vanlig användare som skapar User-Generated Content (UGC) frivilligt alternativt mot betalning för dess content som ett företag använder sig av i sina kanaler, medan en influencer är en person med en stor följarskara som får betalt för att marknadsföra produkter eller tjänster på sina egna kanaler. UGC-kreatörer ger autentiskt innehåll genom att dela sina egna erfarenheter, medan influencers kan nå en bredare publik och påverka deras beteende. Båda kan vara värdefulla för att sprida ditt varumärkes budskap på olika sätt.

Nej, en speciell kamerautrustning behövs inte alls. Oftast är UGC – content skapat med en vanlig mobil med bra kameraupplösning. Och vi rekommenderar en vanlig mobilkamera då det blir mer autentiskt och genuint skapat innehåll. 

Ja, vi erbjuder både små och stora företag UGC-content då vi har riktigt duktiga kreatörer i vårt team. 

Alla typer av företag kan använda sig av UGC-kreatörer. Allt ifrån hotell, restauranger, airbnb, smyckesföretag, kliniker, modeföretag, upplevesleföretag och självklart även företag som erbjuder digitala tjänster kan använda sig av UGC-kreatörer. Kontakta oss för ett kostnadsförslag samt en marknadsföringsstrategi för UGC åt ert varumärke.